Är du ute efter att göra en förändring där hemma? Men vill inte lägga för mycket tid? Använd dina väggar, ”hur” tänker du? Ja förutom att måla och tapetsera kan du skapa vackra väggar med tavlor som ger rummet en unik personlighet, eller kanske personliga födelsetavlor för att sätta en unik prägel? Inred ditt hem med tavlor, testa dig fram, och ta reda på vad som passar dig, kanske vill du ha det stilrent? Harmoniskt? Lyxigt? Möjligheterna är många.

Självklart kan man ha kala väggar, om man vill ha en minimalistisk stil. Men vill du att rummet eller ditt hem ska bli mer inbjudande är tavlor något du bör satsa på! Tavlor kan ”konsten” att lyfta atmosfären i ditt hem.

Det finns olika stilar att gå efter

Grafiskt och stilrent – Vill du ha en modern look ska du välja svartvita bilder. Genom att välja abstrakta motiv och olika former ger ett strukturerat intryck, även om tavlorna hänger oregelbundet. Tänk även på att tavlorna ska funka med rummet möbler. Låt möblerna och konsten komplettera varandra. Vill du ha en mer dynamisk känsla kan du blanda stora maffiga tavlor med mindre spartanska tavlor.

Glamouröst och lyx – vill du ha en glammig stil är det enkelt att göra med hjälp av tavlor, du kan välja att på det moderna spåret där abstrakta motiv följer färgskalan i rummet.

Harmoniskt och naturligt – Om du strävar efter en skön och vilsam atmosfär är det ett klokt val att välja det naturliga spåret. Då kan du exempelvis välja neutrala färgskalor eller gå på det klassiska svartvita. Man kan exempelvis ha en svartvit tavla med motiv från natur. Man kan också välja finstämda naturmotiv i akvarell eller olja om man vill ha en skön atmosfär i ett rum. Man kan ha en tom vägg med ett enda konstverk med exempelvis naturmotiv, detta ger ett blickfång och skapar en trevlig atmosfär genom naturmotivet.